Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kwaadmechelen

Op je gemak energie vergelijken in Kwaadmechelen? Geholpen door de energievergelijker ontdek je supersnel alle interessante energie aanbieders als bijv. Mega en Aspiravi. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Kwaadmechelen de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je op onze website nuttige info info over zaken als overstappen en handige bespaartips. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ham
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 200,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Kwaadmechelen?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kwaadmechelen. Dat loopt van Poweo tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kwaadmechelen voor jou is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door middel van de vergelijkingstool vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kwaadmechelen, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Via filters in onze vergelijker zoek je probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Kwaadmechelen

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Kwaadmechelen heet Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ham is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Kwaadmechelen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Ham
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 26,10%
 • Postcodegebied: 3945
 • Mazout consumptie: 2200 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-kwaadmechelen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Kwaadmechelen ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 en nog eens 3495 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen lees je details zoals soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kwaadmechelen, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting tussen de resultaten? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. O.a. www.luminus.be en ook www.elegant.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Kwaadmechelen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €340 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Kwaadmechelen. Dan realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Kwaadmechelen. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw aanstaande gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Denk aan Eneco, Lampiris en Eni. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kwaadmechelen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kwaadmechelen en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Kwaadmechelen

Tal van leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Kwaadmechelen. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Kwaadmechelen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Ham bestaan er allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3945. In deze buurt kan je soms vrij voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Lampirus afsluiten.