Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hechtel

Op je gemak energie vergelijken in Hechtel? Middels www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle interessante energiebedrijven als Watz en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Hechtel voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je via de Energiehunter handige info over thema’s als energiebelastingen en slimme thermostaten. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hechtel-Eksel
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende providers vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 245,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hechtel?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Hechtel. Dit varieert van Eneco tot Ecopower, de keuze is enorm. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hechtel is voor jouw situatie? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van onze tarievencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hechtel, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker checkt men moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hechtel

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hechtel is Inter-Energa. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Hechtel-Eksel is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Hechtel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hechtel-Eksel
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel groen: 25,90%
 • Hoofdpostcode: 3940
 • Verbruik stookolie: 2180 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-hechtel

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Hechtel ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 & 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder contract zoek jij data zoals herkomst energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hechtel, en de overstapbonus. Kies de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Denk aan www.engie.be of www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hechtel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €250 rendement bieden. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hechtel. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Veelal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hechtel. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook Belpower. Hierna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Via onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hechtel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hechtel en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Hechtel

Het gros van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Hechtel. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Hechtel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Hechtel-Eksel onderscheiden we vele initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3940. In deze omgeving kan je steeds vaker heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega afsluiten.