Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Muizen

Op je gemak energie vergelijken in Muizen? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven. Je kunt denken aan Eneco & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Muizen prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je via onze vergelijker handige info over thema’s zoals gastarieven en de slimme meter. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 240,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Muizen?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Muizen. Van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Zij werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Muizen is voor jouw situatie? Vul hierna de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze handige vergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Muizen, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties maken in de tool check je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Muizen

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de prijzen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Muizen heet Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Gingelom wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Muizen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • CV Merk: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 25,30%
 • Postcode: 3891
 • Verbruik stookolie: 2120 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-muizen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinformatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Muizen is dat gemiddeld 1515 m3 & 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle abonnementen vind je informatie over herkomst energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Muizen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte actie tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.luminus.be + www.aspiravi.be. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Muizen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €280 winst geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Muizen. Zo is de besparing het grootst. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Vaak worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Muizen. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de toekomstige organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Eni. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Muizen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Muizen en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Muizen

Bijna alle leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Muizen. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Muizen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Gingelom bestaan er tegenwoordig diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3891. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz abonnement.