Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montenaken

Eenvoudig energie vergelijken in Montenaken? Met behulp van onze website ontdek je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Montenaken de laagste prijs hanteert. Voorts vind je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over zaken als de overstapservice en verschillende contractsoorten. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Montenaken?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Montenaken. Dat loopt van Poweo tot een speler als Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel zijn het zo’n 25 maatschappijen. Zij nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montenaken is in mei 2024? Voer hierna de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze tarievencheck vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Montenaken, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Via selecties maken in de Energiehunter zoekt men zonder problemen een energieproduct dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Montenaken

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Montenaken is Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gingelom valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Montenaken

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 24,70%
 • Hoofdpostcode: 3890
 • Mazout: 2060 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-montenaken

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit gaat over omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Montenaken is dat gemiddeld 1485 m3 + 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Van elk contract lees jij data m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Montenaken, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige leverancier gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be + www.antargaz.be. De nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Montenaken


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €315 rendement bieden. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktische tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Montenaken. Op die manier ben je het voordeligst uit. Alleen, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Montenaken. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste partij. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Ebem. Hierna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Montenaken vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Montenaken en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Montenaken

Een groot deel van de aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Montenaken. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Montenaken vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Gingelom kennen we nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3890. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega abonnement.