Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rukkelingen-Loon

Op je gemak energie vergelijken in Rukkelingen-Loon? Met behulp van energiehunter.be tref je gemakkelijk alle grote aanbieders zoals Engie en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Rukkelingen-Loon de laagste prijs biedt. Ook vergaar je op deze pagina praktische info over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 200,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Rukkelingen-Loon?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Rukkelingen-Loon. Van Engie tot bijvoorbeeld Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke bedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rukkelingen-Loon is voor jouw situatie? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via de energietarievenvergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Rukkelingen-Loon, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filters in onze vergelijker checkt men simpel en snel een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rukkelingen-Loon

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Rukkelingen-Loon heet Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Heers wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Rukkelingen-Loon

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel groen: 24,10%
 • Centrale postcode: 3870
 • Verbruik Mazout: 2000 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-rukkelingen-loon

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Rukkelingen-Loon is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 en 3395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten opzichte van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In algemene zin is het slim om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij elk contract check jij specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Rukkelingen-Loon, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Denk aan www.essent.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Rukkelingen-Loon


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €255 besparen. Toch, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Rukkelingen-Loon. Daarna ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Rukkelingen-Loon. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert je nieuwe energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Watz. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Rukkelingen-Loon vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Rukkelingen-Loon en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Rukkelingen-Loon

Een groot deel van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Rukkelingen-Loon. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Rukkelingen-Loon vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Heers bestaan er tegenwoordig diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3870. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Antargaz tarieven.