Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heers

Meteen energie vergelijken in Heers? Met behulp van onze website doorzoek je supersnel alle interessante energiebedrijven als o.a. Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Heers de beste deal heeft! Voorts verzamel je op onze website bruikbare info over topics zoals de netbeheerder en salderen. Daarbij verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 335,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Heers?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Heers. Dat loopt uiteen van Engie tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel kun je kiezen uit circa 40 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heers is voor jouw verbruik? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energiehunter achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Heers, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties maken in onze vergelijker detecteren jullie eenvoudig een overeenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Heers

 • Engie: Online account
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Heers heet Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Heers is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Heers

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 0,39%
 • Hoofdpostcode: 3870
 • Aantal mazout liters: 2090 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-heers

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Heers gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 & 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk is het verstandig om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk contract lees je data over herkomst van stroom en gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Heers, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieder tussen de resultaten? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be + www.zeno.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Heers


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €345 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bieden wij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaaradvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Heers. Op die manier ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Heers. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je geselecteerde aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Wase Wind. Ook selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Heers vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Heers en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Heers

Bijna alle leveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Heers. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan het filter “Groene Energie uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Heers vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Heers zien we verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3870. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Watz afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente