Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heks

Meteen energie vergelijken in Heks? Via www.energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle grote energieleveranciers als o.a. Watz & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Heks de scherpste prijs kan bieden. Tevens verzamel je via onze vergelijker bruikbare info over thema’s als tarieven en variabele of vaste tarieven. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Heks?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Heks. Van Lampirus tot OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heks is voor jouw situatie? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Heks, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels filters in de vergelijkingstool zoeken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Heks

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Heks betreft Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Heers is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Heks

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • CV ketel: Faber
 • Groene energie: 23,50%
 • Hoofdpostcode: 3870
 • Aantal mazout liters: 1940 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-heks

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Heks gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 + 3365 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Van elk pakket zoek je voorwaarden als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Heks, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die klopt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Denk aan www.essent.be + www.energypeople.be. De nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Heks


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €285 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Heks. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Heks. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw toekomstige aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Watz. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Heks vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Heks en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heks

De meeste organisaties bieden ondertussen groene stroom in Heks. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Heks vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Heers bestaan er diverse opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3870. In deze woonplaats kan je wellicht relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Mega tarieven.