Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Binderveld

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Binderveld? Via www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle relevante leveranciers als bijvoorbeeld Watz en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Binderveld de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je op deze website belangrijke info over zaken als stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nieuwerkerken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 495,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Binderveld?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Binderveld. Van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Binderveld is die past bij jouw verbruik? Geef snel de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze energie ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Binderveld, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Binderveld

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Binderveld is Inter-Energa. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Nieuwerkerken valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Binderveld

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nieuwerkerken
 • CV ketel: AWB
 • Groene stroom: 22,90%
 • Hoofdpostcode: 3850
 • Verbruik stookolie: 1880 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-binderveld

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Binderveld ligt dit gemiddeld op 1600 m3 & 3335 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Bij alle pakketten zie jij details aangaande type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Binderveld, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de aanbieder. Onder andere www.engie.be + www.energypeople.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Binderveld


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €305 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Onderstaand check je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Binderveld. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Binderveld. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt je geselecteerde maatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Elegant. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Binderveld vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Binderveld en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Binderveld

Veel energieleveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Binderveld. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Binderveld vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Nieuwerkerken onderscheiden we steeds meer stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3850. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Antargaz contract.