Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kolmont

Snel online energie vergelijken in Kolmont? Met behulp van energiehunter.be check je supersnel alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Kolmont de laagste prijs biedt. Verder vergaar je via de energievergelijker uitgebreide informatie over thema’s zoals gastarieven en zakelijke energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 390,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Kolmont?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Kolmont. Dit loopt van Antargaz tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kolmont voor jou is? Vul eenvoudig jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Via onze energie vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kolmont, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter ontdek je simpel en snel een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Kolmont

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Kolmont is Inter-Energa. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Borgloon is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Kolmont

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 22,50%
 • Postcodegebied: 3840
 • Gem. mazout: 1840 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-kolmont

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Kolmont is het gemiddelde verbruik ong. 1580 m3 en 3315 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Veelal is het verstandig om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle pakketten bekijk jij gegevens met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Kolmont, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.ebem.be. De door jou gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Kolmont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €375 opleveren. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Kolmont. Daarna betaal je het minst voor je energie. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Kolmont. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert de gekozen organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE en Ebem. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Je gekozen gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kolmont vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kolmont en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kolmont

Het merendeel van de energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Kolmont. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Kolmont vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Borgloon zien we nogal wat opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3840. In deze buurt kan je vaak vrij voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus contract.