Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hendrieken

Direct energie vergelijken in Hendrieken? Middels de Energiehunter tref je snel en simpel alle beschikbare leveranciers als o.a. Watz & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Hendrieken de laagste prijs hanteert. Verder vind je op deze website belangrijke info over zaken als energiebelastingen en zakelijke energie. Tevens geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hendrieken?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hendrieken. Dit varieert van Eneco tot Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 40 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Intermosane Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energieleveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hendrieken is voor jouw situatie? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Geholpen door de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Hendrieken, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Middels selecties in de Energiehunter ontdek je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hendrieken

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Online account
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van energie-organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hendrieken betreft Intermosane Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Borgloon wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Hendrieken

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 22,10%
 • Hoofdpostcode: 3840
 • Verbruik Mazout: 1800 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-hendrieken

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Hendrieken is het gemiddelde verbruik ong. 1560 m3 plus 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij alle contracten check jij specificaties aangaande herkomst energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Hendrieken, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Hendrieken


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €355 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktisch advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: neem een energiezuinige airco

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hendrieken. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hendrieken. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je toekomstige gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Aspiravi. Daarna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hendrieken vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hendrieken en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Hendrieken

Het merendeel van de energieleveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Hendrieken. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Hendrieken vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Borgloon zien we nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3840. In de regio kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over OCTA+ contract.