Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Groot-Loon

Snel online energie vergelijken in Groot-Loon? Aan de hand van de Energiehunter ontdek je probleemloos alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn Luminus & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Groot-Loon de beste deal heeft! Voorts verzamel je via de Energiehunter nuttige info info over items als overstappen en slimme thermostaten. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Groot-Loon?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Groot-Loon. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Intermosane Vlaanderen. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Groot-Loon is voor jouw verbruik? Vul snel de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energiehunter tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Groot-Loon, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in onze vergelijker zoeken jullie zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Groot-Loon

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Groot-Loon is Intermosane Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Borgloon wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Groot-Loon

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populair merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 21,90%
 • Hoofdpostcode: 3840
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1780 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-groot-loon

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Groot-Loon is dit gemiddeld zo’n 1550 m3 & 3500 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk abonnement zoek je data over soort stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Groot-Loon, en de overstapbonus. Kies de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de onderneming. Zoals www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Groot-Loon


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €350 korting realiseren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Groot-Loon. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Groot-Loon. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je betreffende maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE + Poweo. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Groot-Loon vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Groot-Loon en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Groot-Loon

Veel energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Groot-Loon. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Groot-Loon vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Borgloon kennen we nogal wat opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3840. In deze regio kan je soms vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Essent contract.