Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herten

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Herten? Met behulp van onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Engie & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Herten de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je op deze website nuttige info info over onderwerpen als tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wellen
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire leveranciersin een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 325,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Herten?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Herten. Dit varieert van Essent tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 35 aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Intermosane Vlaanderen. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herten is voor jouw situatie? Voer vlug de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Herten, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels jouw input in de tarievenvergelijker zoekt men zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Herten

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Herten heet Intermosane Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Wellen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Herten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Wellen
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 21,30%
 • Hoofdpostcode: 3831
 • Verbruik Mazout: 1720 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-herten

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Herten ligt dit gemiddeld op 1520 m3 + 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk abonnement lees jij data als herkomst van stroom en gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Herten, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Herten


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €370 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktisch advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Herten. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Herten. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt de geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste energieaanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Ecopower. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Herten vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Herten en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Herten

Het merendeel van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Herten. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Herten vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Wellen bestaan er meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3831. In deze omgeving kan je vaak met financiële bonussen participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus.