Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Velm

Zonder problemen energie vergelijken in Velm? Dankzij energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle relevante energieleveranciers als bijv. Essent en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Velm voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je via onze vergelijker praktische info over thema’s als bijv. de overstapservice en salderen. Ook komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Velm?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Velm. Van Engie tot aan Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Velm is in april 2024? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij onze tarievencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Velm, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoek je zonder problemen een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Velm

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Velm is Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Truiden valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Velm

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • CV Merk: Oertli
 • Groene energie: 21,10%
 • Postcodegebied: 3806
 • Verbruik stookolie: 1700 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-velm

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Velm is dat gemiddeld 1510 m3 en nog eens 3460 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het een goed idee om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van elk contract lees je info met betrekking tot herkomst energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Velm, en de overstapbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.engie.be en ook www.poweo.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Velm


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hieronder bieden wij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Velm. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Velm. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de gekozen energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare energieleverancier. Bijv. Luminus, Essent en ook Eni. Ook selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Velm vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Velm en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Velm

Het gros van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Velm. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Velm vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Sint-Truiden zien we nogal wat opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3806. In deze woonplaats kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega.