Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ordingen

Meteen energie vergelijken in Ordingen? Aan de hand van energiehunter.be check je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. Engie & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Ordingen het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op deze pagina handige info over zaken als energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Ook verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ordingen?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Ordingen. Dat loopt van Eneco tot aanbieders zoals OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ordingen is in april 2024? Voer hieronderde eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze energie vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ordingen, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels jouw input in de tarievenvergelijker bekijk jij probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ordingen

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Ordingen heet Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Sint-Truiden wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Ordingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • CV Merk: Faber
 • Aandeel groen: 20,50%
 • Hoofdpostcode: 3800
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1640 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-ordingen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Ordingen is het gemiddelde verbruik ong. 1480 m3 + 3430 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Wat betreft contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle pakketten bekijk jij gegevens zoals type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ordingen, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.engie.be en ook www.eni.com. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Ordingen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €380 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ordingen. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ordingen. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je geselecteerde organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Antargaz. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ordingen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ordingen en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Ordingen

Het merendeel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Ordingen. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Ordingen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Sint-Truiden onderscheiden we meerdere opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3800. In deze regio kan je steeds vaker met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Antargaz prijzen april 2024.