Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Groot-Gelmen

Op je gemak energie vergelijken in Groot-Gelmen? Aan de hand van de Energiehunter tref je snel en simpel alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Groot-Gelmen het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien check je via de energievergelijker handige informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 330,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Groot-Gelmen?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Groot-Gelmen. Van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 25 bedrijven. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de leidingen van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energieleveranciers er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Groot-Gelmen is in juli 2024? Voer gelijk jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een storing, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Groot-Gelmen, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties in de vergelijkingstool check jij zonder problemen een overeenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Groot-Gelmen

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Groot-Gelmen heet Inter-Energa. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sint-Truiden valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Groot-Gelmen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • Populaire CV: Brotje
 • Groene energie: 20,20%
 • Centrale postcode: 3800
 • Verbruik Mazout: 1610 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-groot-gelmen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Start met jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Groot-Gelmen ligt dit gemiddeld op 1465 m3 en 3415 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. In de regel loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle grote energie aanbieders. Van elk contract tref je gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Groot-Gelmen, en de eventuele korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.belpower.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Groot-Gelmen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be tref je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Groot-Gelmen. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En vaak krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Groot-Gelmen. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de geselecteerde energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem een nieuwe aanbieder. Onder andere OCTA+, Essent en Poweo. Tevens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker check je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Groot-Gelmen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Groot-Gelmen en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Groot-Gelmen

Veel organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Groot-Gelmen. Echter is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Groot-Gelmen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Sint-Truiden bestaan er nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3800. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Comfort Energy prijzen juli 2024.