Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken S Gravenvoeren

Snel energie vergelijken in S Gravenvoeren? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ & Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in S Gravenvoeren de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je op onze website waardevolle info over zaken als bijv. het ideale overstapmoment en salderen. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Voeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 355,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in S Gravenvoeren?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in S Gravenvoeren. Dat gaat van Essent tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in S Gravenvoeren is in mei 2024? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze prijzencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van S Gravenvoeren, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Aan de hand van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in S Gravenvoeren

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van energie-aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in S Gravenvoeren is Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Voeren is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over S Gravenvoeren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Voeren
 • Populair merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 19,70%
 • Hoofdpostcode: 3798
 • Verbruik stookolie: 1560 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-s-gravenvoeren

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In S Gravenvoeren is het gemiddelde verbruik ong. 1440 m3 en 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Meestal kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle pakketten vind je informatie als herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in S Gravenvoeren, en de eventuele korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede leverancier tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.luminus.be en www.eni.com. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in S Gravenvoeren


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €345 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in S Gravenvoeren. Zodoende is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor S Gravenvoeren. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt je aankomende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de beste aanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent of natuurlijk Trevion. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven S Gravenvoeren vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in S Gravenvoeren en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in S Gravenvoeren

Het merendeel van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in S Gravenvoeren. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in S Gravenvoeren vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Voeren onderscheiden we steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3798. In deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ prijzen mei 2024.