Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Remersdaal

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Remersdaal? Middels deze website check je supersnel alle erkende aanbieders zoals Essent en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Remersdaal prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je via de Energiehunter nuttige info info over zaken zoals overstappen en zakelijke energie. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Voeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Remersdaal?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Remersdaal. Dat gaat van Lampirus tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Remersdaal is die past bij jouw verbruik? Vul vlug de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energievergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Remersdaal, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Via de keuzevakjes in de energievergelijker vind je probleemloos een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Remersdaal

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Remersdaal betreft Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Voeren valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Remersdaal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Voeren
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene energie: 19,40%
 • Centrale postcode: 3791
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-remersdaal

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Remersdaal ligt dit gemiddeld op 1425 m3 en nog eens 3375 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Meestal is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen lees jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Remersdaal, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw toekomstige energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Remersdaal


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €395 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktisch advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Remersdaal. Zo betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Remersdaal. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je toekomstige organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Trevion. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). De betreffende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Remersdaal vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Remersdaal en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Remersdaal

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Remersdaal. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Remersdaal vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Voeren onderscheiden we verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3791. In deze regio kan je steeds vaker heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Engie prijzen april 2024.