Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vroenhoven

Snel online energie vergelijken in Vroenhoven? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Vroenhoven de laagste prijs hanteert. Bovendien tref je op onze website handige informatie over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en verschillende contractsoorten. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Riemst
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vroenhoven?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Vroenhoven. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals Mega, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vroenhoven is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels onze tarievencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Vroenhoven, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van keuzes in de Energiehunter vind je verrassend eenvoudig een product dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vroenhoven

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van leveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Vroenhoven heet Inter-Energa. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Riemst wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Vroenhoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Riemst
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene stroom: 19,00%
 • Postcode: 3770
 • Aantal mazout liters: 3000 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-vroenhoven

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Vroenhoven ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 en 3355 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Omtrent prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder abonnement zoek jij informatie als type stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vroenhoven, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.ebem.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Vroenhoven


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €300 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vroenhoven. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Vroenhoven. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de nieuwe gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste partij. Zoals OCTA+, Essent of Comfort Energy. Daarnaast beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via onze vergelijker check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vroenhoven vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vroenhoven en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Vroenhoven

Het merendeel van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Vroenhoven. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Vroenhoven vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Riemst kennen we nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3770. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Comfort Energy prijzen.