Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vlijtingen

Direct energie vergelijken in Vlijtingen? Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als o.a. Essent en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Vlijtingen prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je via de energievergelijker belangrijke info over items zoals verbruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Riemst
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 465,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vlijtingen?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Vlijtingen. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 35 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlijtingen is voor jouw verbruik? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Vlijtingen, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v jouw input in de tool ontdek je simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vlijtingen

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Vlijtingen is Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Riemst wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Vlijtingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Riemst
 • Populair merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 18,90%
 • Postcode: 3770
 • Mazout consumptie: 2990 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-vlijtingen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Vlijtingen ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 en 3350 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Omtrent contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder abonnement vind jij details zoals soort energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vlijtingen, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Zoals www.essent.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Vlijtingen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €355 bonus betekenen. Maar, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Vlijtingen. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vlijtingen. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw betreffende energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Vervolgens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vlijtingen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vlijtingen en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vlijtingen

Tal van leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Vlijtingen. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Vlijtingen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Riemst onderscheiden we vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3770. In deze buurt kan je vaak heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus prijzen.