Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Genoelselderen

Snel energie vergelijken in Genoelselderen? Met behulp van onze website vergelijk je supersnel alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan Mega & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Genoelselderen het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien tref je via onze vergelijker uitgebreide info over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en slimme thermostaten. Bovendien komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Riemst
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 375,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Genoelselderen?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Genoelselderen. Dit loopt van Essent tot OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Genoelselderen is op dit moment? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze tarievencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Genoelselderen, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via filteren in de tool zoekt men probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Genoelselderen

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Genoelselderen heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Riemst is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Genoelselderen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Riemst
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene energie: 18,30%
 • Centrale postcode: 3770
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2930 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-genoelselderen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Genoelselderen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1575 m3 & 3320 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Veelal kan het uit om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder contract tref jij gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Genoelselderen, en de overstapbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.trevion.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Genoelselderen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €290 opleveren. Echter, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Genoelselderen. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Genoelselderen. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt je toekomstige energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en Belpower. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Genoelselderen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Genoelselderen en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Genoelselderen

Het merendeel van de maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Genoelselderen. Echter kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Genoelselderen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Riemst zien we nogal wat projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3770. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Essent prijzen.