Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Martenslinde

Eenvoudig energie vergelijken in Martenslinde? Aan de hand van de Energiehunter vind je probleemloos alle relevante energieleveranciers als bijv. Essent & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Martenslinde voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je via de Energiehunter waardevolle informatie over thema’s als de overstapservice en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 430,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Martenslinde?

We zien meer en meer energieleveranciers in Martenslinde. Dat gaat van Poweo tot aan Watz, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Martenslinde is voor jouw situatie? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via de energietarievenvergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Martenslinde, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Dankzij filteren in de Energiehunter achterhaal jij moeiteloos een contract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Martenslinde

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Martenslinde betreft Inter-Energa. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bilzen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Martenslinde

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel groen: 18,10%
 • Hoofdpostcode: 3742
 • Aantal mazout liters: 2910 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-martenslinde

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Martenslinde is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 en 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle abonnementen achterhaal jij specificaties over type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Martenslinde, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.elegant.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Martenslinde


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €385 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Martenslinde. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Martenslinde. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert de geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of ZENO. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Martenslinde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Martenslinde en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Martenslinde

Tal van energie aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Martenslinde. Toch zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Martenslinde vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Bilzen zijn er verscheidene opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3742. In deze plaats kan je wellicht heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Antargaz duurzame energie.