Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kleine-Spouwen

Op je gemak energie vergelijken in Kleine-Spouwen? Via de Energiehunter achterhaal je probleemloos alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Kleine-Spouwen de laagste prijs hanteert. Tevens check je via de Energiehunter waardevolle info over items als tarieven van energie * gas en slimme thermostaten. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 445,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Kleine-Spouwen?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Kleine-Spouwen. Van Engie tot een speler als OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kleine-Spouwen is? Geef hieronderde privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Kleine-Spouwen, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van de keuzevakjes in de tool check je probleemloos een contract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Kleine-Spouwen

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Online account
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De producten van leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Kleine-Spouwen heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bilzen is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Kleine-Spouwen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel groen: 39,60%
 • Postcodegebied: 3740
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-kleine-spouwen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Kleine-Spouwen ligt dat gemiddeld op circa 1535 m3 en 3495 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls loont het om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle contracten zoek je data aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kleine-Spouwen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede kortingsactie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.energie2030.be of www.ebem.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Kleine-Spouwen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €335 bonus betekenen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Kleine-Spouwen. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kleine-Spouwen. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert de toekomstige organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Poweo. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kleine-Spouwen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kleine-Spouwen en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Kleine-Spouwen

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Kleine-Spouwen. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Kleine-Spouwen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Bilzen zien we meerdere opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3740. In deze woonplaats kan je vaak vrij voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Mega duurzame energie.