Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bilzen

Gemakkelijk energie vergelijken in Bilzen? Via deze website ontdek je snel en simpel alle grote energieleveranciers als Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Bilzen de beste deal heeft! Daarnaast tref je op deze website belangrijke info over items als leveranciers en duurzame verwarmingsbronnen. Ook bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bilzen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,410
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bilzen?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bilzen. Van Poweo tot bijvoorbeeld Watz, er is gewoon veel te kiezen. In maart 2024 is het aanbod ongeveer 35 bedrijven. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bilzen is die past bij jouw verbruik? Voer direct de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool check je snel de goedkoopste energieleverancier van Bilzen, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Middels selecties in de Energiehunter zoekt men simpel en snel een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bilzen

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Online account
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de energiekosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Bilzen betreft Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bilzen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Bilzen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bilzen
 • Populaire CV: Oertli
 • Groene stroom: 0,383%
 • Postcode: 3740
 • Mazout verbruik: 2020 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,410
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-bilzen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Bilzen is het gemiddelde verbruik ong. 1595 m3 en 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Van elk abonnement zoek je informatie m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bilzen, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bilzen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €260 bonus betekenen. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bieden wij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bilzen. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bilzen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert de nieuwe gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Ecopower. Tevens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bilzen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bilzen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Bilzen

Veel energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Bilzen. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Bilzen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Bilzen bestaan er tegenwoordig steeds meer stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3740. In deze buurt kan je soms extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente