Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tongeren

Gemakkelijk energie vergelijken in Tongeren? Met behulp van onze vergelijker achterhaal je snel en simpel alle erkende maatschappijen als bijvoorbeeld OCTA+ en Aspiravi. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Tongeren voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen als stroomtarieven en salderen. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Tongeren?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Tongeren. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel tellen we ruim 20 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tongeren is? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energietarievenvergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Tongeren, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Tongeren

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tongeren is Inter-Energa. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tongeren is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Tongeren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 0,379%
 • Postcodegebied: 3700
 • Verbruik Mazout: 1980 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-tongeren

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Tongeren is dat gemiddeld 1575 m3 en 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In de regel is het slim om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen tref jij details m.b.t. soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Tongeren, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.elegant.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Tongeren


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €275 opleveren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Tongeren. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Tongeren. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert de toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Trevion. Tevens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Tongeren vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Tongeren en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Tongeren

Veel energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Tongeren. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Tongeren vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Tongeren kennen we allerlei acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3700. In deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Lampirus abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente