Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haren

Zonder problemen energie vergelijken in Haren? Via de energievergelijker vergelijk je probleemloos alle grote aanbieders als Luminus en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Haren de laagste prijs hanteert. Voorts vind je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over topics als o.a. stroomtarieven en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 310,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Haren?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Haren. Van Eneco tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haren is? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Haren, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties maken in de vergelijkingstool ontdekt men zonder problemen een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Haren

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Haren is Inter-Energa. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tongeren is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Haren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • CV Merk: Intergas
 • Groene stroom: 36,90%
 • Hoofdpostcode: 3700
 • Mazout: 2580 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-haren

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Haren ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 plus 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans loont het om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder abonnement lees je voorwaarden zoals soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Haren, en de eventuele korting. Kies de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie kortingsactie gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be of www.poweo.be. Jouw toekomstige leverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Haren


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €250 besparen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kouder douchen
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Haren. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In de regel worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Haren. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert de aankomende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent + Ecopower. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Haren vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Haren en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Haren

Bijna alle organisaties leveren op dit moment groene stroom in Haren. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Haren vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Tongeren zien we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3700. In deze omgeving kan je steeds vaker zeer betaalbaar participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco diensten.