Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berg

Direct energie vergelijken in Berg? Middels www.energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan Essent & Belpower. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Berg de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je op onze website waardevolle info over onderwerpen als overstappen en vaste of variabele tarieven. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tongeren
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 410,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Berg?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Berg. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, de keuze is reusachtig groot. In juni 2024 tellen we ruim 25 aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berg is op dit moment? Geef vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Berg, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Via filters in onze vergelijker ontdek je probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Berg

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Berg betreft Inter-Energa. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tongeren is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Berg

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Tongeren
 • Populair merk: Fasto
 • Groene energie: 36,70%
 • Centrale postcode: 3700
 • Aantal mazout liters: 2560 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-berg

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Berg is het gemiddelde verbruik ong. 1595 m3 en 3350 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder contract zoek je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Berg, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.belpower.be. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Berg


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €335 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Berg. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Berg. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je gekozen maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en neem een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en Trevion. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Berg vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Berg en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Berg

Een groot deel van de maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Berg. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Berg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Tongeren zien we steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3700. In deze omgeving kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie diensten.