Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wijshagen

Gemakkelijk energie vergelijken in Wijshagen? Middels energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle erkende leveranciers als bijv. OCTA+ en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Wijshagen voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je op onze website handige informatie over zaken als gastarieven en de slimme meter. Bovendien bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudsbergen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 245,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wijshagen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wijshagen. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Momenteel zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijshagen is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wijshagen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in de vergelijkingstool detecteer jij probleemloos een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wijshagen

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wijshagen is Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Oudsbergen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Wijshagen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Oudsbergen
 • Populair merk: Brotje
 • Groene stroom: 36,30%
 • Hoofdpostcode: 3670
 • Verbruik stookolie: 2520 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-wijshagen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Wijshagen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1575 m3 en 3330 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal kan het uit om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van elk pakket tref je data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Wijshagen, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.energie2030.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wijshagen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €290 besparen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigadvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigadvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: check regelmatig de radiatoren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Wijshagen. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Wijshagen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aanstaande leverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris + Antargaz. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wijshagen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wijshagen en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wijshagen

Veel aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Wijshagen. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Wijshagen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Oudsbergen zien we diverse opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3670. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Comfort Energy energie.