Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Niel-Bij-As

Op je gemak energie vergelijken in Niel-Bij-As? Met behulp van onze vergelijker check je gemakkelijk alle grote maatschappijen als bijv. Luminus & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Niel-Bij-As prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je via onze vergelijker nuttige info info over topics als o.a. energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente:As
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,250
Gemiddeld verbruik:1550 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

EssentOCTA+Comfort EnergyMega
essent-logo octa plus logo comfort energy logo mega-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €300 Korting €100 Korting €75 Korting €0 Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Niel-Bij-As?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Niel-Bij-As. Dat loopt uiteen van Essent tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In december 2019 kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen de infrastructuur van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Niel-Bij-As is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energiehunter achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Niel-Bij-As, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaal je simpel en snel een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Niel-Bij-As

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen december 2019)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Niel-Bij-As heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente As valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Niel-Bij-As

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: As
 • CV ketel: Bosch
 • Groene stroom: 35,80%
 • Hoofdpostcode: 3668
 • Verbruik stookolie: 2470 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-niel-bij-as

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Niel-Bij-As is dat gemiddeld 1550 m3 en 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle contracten check je voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Niel-Bij-As, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie aanbieder gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Denk aan www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Niel-Bij-As


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2019 kan tot wel €255 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be profiteer je van vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Niel-Bij-As. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Niel-Bij-As. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt je nieuwe organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en ook Poweo. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Niel-Bij-As vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Niel-Bij-As en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Niel-Bij-As

Tal van energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Niel-Bij-As. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Niel-Bij-As vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente As kennen we verscheidene opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3668. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook OCTA+ energie.