Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dilsen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Dilsen? Middels de energievergelijker tref je gemakkelijk alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan Luminus & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Dilsen voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je via de Energiehunter handige informatie over zaken als o.a. energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dilsen-Stokkem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 440,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Dilsen?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Dilsen. Dit varieert van Lampirus tot en met Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel tellen we ruim 30 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dilsen is op dit moment? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze prijzencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Dilsen, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties in de tarievenvergelijker zoekt men simpel en snel een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Dilsen

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Dilsen betreft Inter-Energa. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Dilsen-Stokkem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Dilsen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Dilsen-Stokkem
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene energie: 35,20%
 • Postcodegebied: 3650
 • Mazout verbruik: 2410 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-dilsen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit gaat over gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Dilsen is dat gemiddeld 1520 m3 en 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contractduur zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het slim om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een handig overzicht met alle grote energiebedrijven. Van elk abonnement tref je details m.b.t. herkomst van stroom en gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Dilsen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte korting tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Onder andere www.lampiris.be + www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Dilsen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €385 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigadvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Dilsen. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Dilsen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw toekomstige maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste aanbieder. Zoals Luminus, ENGIE + Poweo. Daarna beslis je over de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dilsen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Dilsen en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Dilsen

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Dilsen. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Dilsen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Dilsen-Stokkem zien we allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3650. In deze regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant juni 2024.