Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dilsen-Stokkem

Snel energie vergelijken in Dilsen-Stokkem? Middels de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle grote maatschappijen. Je kunt denken aan Mega en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Dilsen-Stokkem het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je op deze pagina handige info over thema’s als o.a. energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dilsen-Stokkem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 470,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dilsen-Stokkem?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Dilsen-Stokkem. Dat gaat van Engie tot aanbieders zoals Mega, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 40 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dilsen-Stokkem is in maart 2024? Geef direct de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via onze tarievencheck check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Dilsen-Stokkem, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filters in de tarievenvergelijker checkt men eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Dilsen-Stokkem

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Dilsen-Stokkem heet Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dilsen-Stokkem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Dilsen-Stokkem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Dilsen-Stokkem
 • Populair merk: Brotje
 • Groene energie: 0,374%
 • Postcodegebied: 3650
 • Mazout verbruik: 1930 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-dilsen-stokkem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Dilsen-Stokkem is dit gemiddeld zo’n 1550 m3 en 3390 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle abonnementen tref je voorwaarden aangaande type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Dilsen-Stokkem, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante actie tegengekomen? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Dilsen-Stokkem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €265 winst geven. Daartegenover, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Dilsen-Stokkem. Op die manier bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Dilsen-Stokkem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt jouw toekomstige energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of Watz. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dilsen-Stokkem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Dilsen-Stokkem en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Dilsen-Stokkem

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Dilsen-Stokkem. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Dilsen-Stokkem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Dilsen-Stokkem bestaan er vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3650. In de regio kan je wellicht extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente