Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lanaken

Direct energie vergelijken in Lanaken? Geholpen door onze vergelijker check je overzichtelijk alle relevante energieleveranciers als Watz & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Lanaken het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je via de energievergelijker belangrijke info over items als o.a. onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lanaken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 325,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Lanaken?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Lanaken. Van Essent tot aan Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lanaken is voor jouw situatie? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Lanaken, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van de keuzevakjes in de energievergelijker bekijkt men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lanaken

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Lanaken is Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Lanaken valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Lanaken

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Lanaken
 • CV ketel: AWB
 • Groene energie: 0,371%
 • Hoofdpostcode: 3620
 • Mazout verbruik: 1900 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-lanaken

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Lanaken is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 + 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle abonnementen zie jij data over herkomst energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lanaken, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lanaken


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €270 opleveren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand vind je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lanaken. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lanaken. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw aanstaande gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en ook Ecopower. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lanaken vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lanaken en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Lanaken

Bijna alle maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Lanaken. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Lanaken vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Lanaken zien we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3620. In deze omgeving kan je wellicht vrij voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente