Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gellik

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Gellik? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je gemakkelijk alle interessante bedrijven als bijv. Essent en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Gellik de beste deal heeft! Bovendien lees je op deze pagina praktische info over zaken zoals overstappen en de slimme meter. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lanaken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende providers in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 225,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Gellik?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Gellik. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel tellen we ruim 40 maatschappijen. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gellik is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze prijzencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gellik, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in de tool zoek je simpel en snel een product dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Gellik

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Gellik heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Lanaken wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Gellik

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Lanaken
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 33,70%
 • Postcode: 3620
 • Aantal mazout liters: 2260 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-gellik

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Gellik bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 en nog eens 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Meestal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Van elk pakket zoek je informatie over herkomst energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Gellik, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energieleverancier. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gellik


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €395 opleveren. Toch, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bieden wij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigadvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gellik. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Gellik. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE en Watz. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gellik vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Gellik en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Gellik

Bijna alle bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Gellik. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Gellik vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Lanaken zijn er vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3620. In deze omgeving kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz overstappen.