Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Koersel

Snel energie vergelijken in Koersel? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je moeiteloos alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Watz & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Koersel prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je op deze website belangrijke info over thema’s als leveranciers en verschillende contracttypes. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beringen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Koersel?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Koersel. Dat loopt van Poweo tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 35 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Koersel is? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Koersel, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties in onze vergelijker detecteert men gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Koersel

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders service verlenen. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Koersel is Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Beringen is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Koersel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Beringen
 • Populaire CV: Chappee
 • Aandeel groen: 33,50%
 • Hoofdpostcode: 3582
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2240 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-koersel

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Koersel is dat gemiddeld 1435 m3 en 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Veelal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk abonnement zoek je gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Koersel, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.poweo.be. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Koersel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €290 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand check jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Koersel. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Koersel. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze website bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Koersel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Koersel en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Koersel

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Koersel. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Koersel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Beringen zijn er meerdere plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3582. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus overstappen.