Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zelem

Meteen energie vergelijken in Zelem? Via onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. OCTA+ & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Zelem prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op deze website belangrijke info over zaken zoals energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Halen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 480,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zelem?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Zelem. Dit loopt van Eneco tot en met OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke leveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zelem is? Geef hierna jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Zelem, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties maken in de Energiehunter zoek jij verrassend eenvoudig een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zelem

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zelem heet Pbe Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Halen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Zelem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Halen
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene energie: 32,90%
 • Postcodegebied: 3545
 • Aantal mazout liters: 2180 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-zelem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Zelem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 en 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In algemene zin loont het om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende energie aanbieders. Van elk abonnement zoek jij informatie over herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zelem, en de welkomstkorting. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.ecopower.be. De nieuwe leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Zelem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €265 voordeel geven. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter tref je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigadvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Zelem. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in de basis: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Zelem. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt jouw betreffende leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of Elegant. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Zelem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Zelem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Zelem

Bijna alle bedrijven faciliteren ondertussen groene stroom in Zelem. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Neem dan de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Zelem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Halen onderscheiden we allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3545. In deze woonplaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Poweo afsluiten.