Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Helchteren

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Helchteren? Middels de energievergelijker check je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Helchteren voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je op deze pagina handige info over zaken als verschillende gasregio’s en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houthalen-Helchteren
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 495,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Helchteren?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Helchteren. Dit varieert van Lampirus tot aan Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Helchteren is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze handige vergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Helchteren, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker zoeken jullie zonder problemen een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Helchteren

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Helchteren betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Houthalen-Helchteren wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Helchteren

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-helchteren

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Helchteren ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en 3345 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Bij alle contracten lees jij informatie zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Helchteren, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante actie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be + www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Helchteren


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €370 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bekijk je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktisch advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Helchteren. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Helchteren. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt je geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Onder andere Luminus, Lampiris of Ecopower. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Helchteren vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Helchteren en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Helchteren

Het gros van de maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Helchteren. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Helchteren vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Houthalen-Helchteren bestaan er vele initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3530. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Luminus afsluiten.