Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stevoort

Meteen energie vergelijken in Stevoort? Met behulp van www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Eneco en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Stevoort voor jou de beste prijs heeft. Tevens vind je via de energievergelijker handige informatie over thema’s als bijvoorbeeld de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hasselt
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Stevoort?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Stevoort. Dat loopt van Engie tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stevoort is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Geholpen door onze prijzencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Stevoort, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door jouw input in de vergelijkingstool ontdekt men zonder problemen een product dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Stevoort

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Stevoort is Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hasselt is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Stevoort

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hasselt
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 32,20%
 • Postcodegebied: 3512
 • Mazout: 2110 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-stevoort

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Stevoort ligt dit gemiddeld op 1575 m3 en 3340 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle erkende energieleveranciers. Van elk abonnement lees je voorwaarden aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Stevoort, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be en ook www.energypeople.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Stevoort


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €295 rendement bieden. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bieden wij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Stevoort. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Stevoort. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt de aankomende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aankomende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Stevoort vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Stevoort en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Stevoort

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Stevoort. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Stevoort vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Hasselt bestaan er tegenwoordig steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3512. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ afsluiten.