Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hasselt

Direct energie vergelijken in Hasselt? Met behulp van www.energiehunter.be vind je supersnel alle relevante leveranciers als Watz en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Hasselt de beste deal heeft! Verder check je op onze website handige informatie over items als o.a. leveranciers en info over duurzame energie. Ook vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hasselt
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 430,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hasselt?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Hasselt. Van Antargaz tot een speler als OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze werken uitsluitend met de infrastructuur van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hasselt is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hasselt, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteer jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hasselt

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Hasselt heet Pbe Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hasselt is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Hasselt

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hasselt
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 0,36%
 • Postcode: 3500
 • Mazout: 1790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-hasselt

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Hasselt is dit gemiddeld zo’n 1480 m3 plus 3320 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire energieleveranciers. Van elk pakket lees jij voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Hasselt, en de eventuele korting. Kies de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.eneco.be. De gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hasselt


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €280 rendement bieden. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaaradvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktisch advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hasselt. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Hasselt. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt de geselecteerde gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk ZENO. Ook kies je de startdatum van het abonnement. De gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hasselt vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hasselt en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hasselt

Bijna alle maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Hasselt. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan het filter “Groen uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Hasselt vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Hasselt bestaan er meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3500. In deze woonplaats kan je vaak zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente