Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wuustwezel

Eenvoudig energie vergelijken in Wuustwezel? Met behulp van www.energiehunter.be tref je probleemloos alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld OCTA+ & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Wuustwezel de laagste prijs hanteert. Verder check je via onze vergelijker waardevolle info over zaken als energiebesparing in huis en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wuustwezel
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 200,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Wuustwezel?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Wuustwezel. Dat loopt uiteen van Poweo tot en met Luminus, de keuze is enorm. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Zij lopen allemaal via de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wuustwezel voor jou is? Vul hieronderjouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wuustwezel, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels de keuzevakjes in de tool achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wuustwezel

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Wuustwezel heet Pbe Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wuustwezel wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Wuustwezel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Wuustwezel
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 0,359%
 • Hoofdpostcode: 2990
 • Verbruik Mazout: 1780 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-wuustwezel

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Wuustwezel ligt dit gemiddeld op 1475 m3 en 3315 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk contract zoek jij data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Wuustwezel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieding gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Zoals www.luminus.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wuustwezel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €310 opleveren. Daarentegen, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Wuustwezel. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wuustwezel. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de toekomstige organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste energieaanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris of natuurlijk Poweo. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wuustwezel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wuustwezel en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Wuustwezel

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Wuustwezel. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Wuustwezel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Wuustwezel onderscheiden we verscheidene acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2990. In deze omgeving kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz contract.


Alle plaatsen in deze gemeente