Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brasschaat

Gemakkelijk energie vergelijken in Brasschaat? Geholpen door de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen als bijvoorbeeld Watz en Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Brasschaat de beste deal heeft! Voorts verzamel je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Bovendien komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brasschaat
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,380
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Brasschaat?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Brasschaat. Dat loopt uiteen van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brasschaat is? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze tarievencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Brasschaat, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker checkt men moeiteloos een energiecontract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Brasschaat

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Online account

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van energie-aanbieders en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Brasschaat is Iverlek. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Brasschaat wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Brasschaat

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Brasschaat
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 0,353%
 • Centrale postcode: 2930
 • Mazout consumptie: 1720 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,380
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-brasschaat

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Brasschaat is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 en 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Bij elk contract tref je details over oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Brasschaat, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante kortingsactie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het bedrijf. Onder andere www.essent.be of natuurlijk www.belpower.be. De betreffende leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Brasschaat


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €310 voordeel geven. Echter, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna lees je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktische tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Brasschaat. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Brasschaat. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE en Trevion. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Brasschaat vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Brasschaat en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Brasschaat

Bijna alle bedrijven leveren inmiddels groene stroom in Brasschaat. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Brasschaat vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Brasschaat onderscheiden we diverse stappen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2930. In deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Mega contract.