Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Puurs-Sint-Amands

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Puurs-Sint-Amands? Geholpen door de energievergelijker doorzoek je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven als Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Puurs-Sint-Amands het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je via de energievergelijker handige info over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en vaste of variabele tarieven. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Puurs-Sint-Amands
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 275,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Puurs-Sint-Amands?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Puurs-Sint-Amands. Dit loopt van Antargaz tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags is het aanbod ongeveer 25 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Puurs-Sint-Amands is voor jouw verbruik? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energiehunter vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Puurs-Sint-Amands, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in de tarievenvergelijker bekijk jij probleemloos een overeenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Puurs-Sint-Amands

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de onkosten verschillen per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Puurs-Sint-Amands is Iverlek. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Puurs-Sint-Amands wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Puurs-Sint-Amands

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-puurs-sint-amands

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Puurs-Sint-Amands bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1420 m3 en 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder pakket vind jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Puurs-Sint-Amands, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be en ook www.eneco.be. De door jou gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Puurs-Sint-Amands


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €295 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand vind je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Puurs-Sint-Amands. Zo is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt: meerjarige contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Puurs-Sint-Amands. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste of voordeligste partij. Onder andere Luminus, ENGIE en Watz. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere onkosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Puurs-Sint-Amands vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Puurs-Sint-Amands en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Puurs-Sint-Amands

Een groot deel van de organisaties bieden onderwijl groene stroom in Puurs-Sint-Amands. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Puurs-Sint-Amands vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Puurs-Sint-Amands kennen we verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2870. In deze buurt kan je soms extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Engie contract.


Alle plaatsen in deze gemeente