Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oppuurs

Snel energie vergelijken in Oppuurs? Dankzij www.energiehunter.be check je moeiteloos alle interessante leveranciers zoals Engie & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oppuurs de beste deal heeft! Ook vind je op deze pagina waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld de netbeheerder en handige bespaartips. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Puurs-Sint-Amands
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 200,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Oppuurs?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Oppuurs. Van Essent tot een speler als Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oppuurs is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Oppuurs, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van selecties in de vergelijkingstool zoek je moeiteloos een overeenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Oppuurs

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Oppuurs heet Pbe Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Puurs-Sint-Amands wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Oppuurs

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Puurs-Sint-Amands
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 30,80%
 • Hoofdpostcode: 2890
 • Gem. mazout: 1970 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-oppuurs

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Oppuurs is het gemiddelde verbruik ong. 1505 m3 & 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Bij elk contract achterhaal jij data aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Oppuurs, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de aanbieder. Zoals www.energie2030.be en www.eni.com. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oppuurs


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €325 winst geven. Evenwel, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: switch van energiemaatschappij

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oppuurs. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Oppuurs. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare aanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris + Wase Wind. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Oppuurs vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oppuurs en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Oppuurs

De meeste organisaties verschaffen ondertussen groene stroom in Oppuurs. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Oppuurs vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Puurs-Sint-Amands zijn er steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2890. In de regio kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Essent abonnement.