Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Puurs

Snel energie vergelijken in Puurs? Met behulp van energiehunter.be check je gemakkelijk alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Essent & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Puurs de beste deal heeft! Ook lees je op deze website handige info over onderwerpen als energiebesparing in huis en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Puurs-Sint-Amands
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 385,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Puurs?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Puurs. Dat loopt van Antargaz tot een speler als OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het net van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Puurs is die past bij jouw verbruik? Vul hierna de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze handige vergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Puurs, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filters in de Energiehunter detecteer je eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Puurs

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Puurs heet Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Puurs-Sint-Amands is de aardgas netbeheerder Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Puurs

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Puurs-Sint-Amands
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 30,20%
 • Hoofdpostcode: 2870
 • Verbruik stookolie: 1910 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-puurs

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Puurs is dat gemiddeld 1475 m3 + 3455 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle grote aanbieders van energie. Van ieder abonnement vind jij voorwaarden aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Puurs, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be en www.ebem.be. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Puurs


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €320 rendement bieden. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bekijk je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Puurs. Op die manier is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Puurs. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je betreffende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Luminus, Lampiris en ook Belpower. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Puurs vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Puurs en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Puurs

Veel energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Puurs. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Puurs vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Puurs-Sint-Amands zijn er vele opdrachten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2870. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Lampirus tarieven.