Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tisselt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Tisselt? Geholpen door onze website vind je supersnel alle grote energiebedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Tisselt het goedkoopste contract aanbiedt. Ook lees je op deze website waardevolle informatie over zaken zoals verschillende gasregio’s en handige bespaartips. Ook bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Willebroek
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Tisselt?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Tisselt. Dat gaat van Lampirus tot en met Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment is het aanbod ongeveer 35 organisaties. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tisselt is? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energievergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Tisselt, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filteren in de Energiehunter zoekt men simpel en snel een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Tisselt

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Tisselt is Pbe Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Willebroek valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Tisselt

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Willebroek
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene energie: 29,60%
 • Centrale postcode: 2830
 • Gem. mazout: 1850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-tisselt

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Tisselt ligt dat gemiddeld op circa 1445 m3 + 3425 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk abonnement lees jij data met betrekking tot herkomst energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Tisselt, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie actie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Tisselt


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €345 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Tisselt. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Tisselt. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt je toekomstige gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en Elegant. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage kosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tisselt vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Tisselt en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Tisselt

Het merendeel van de maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Tisselt. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Tisselt vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Willebroek onderscheiden we steeds meer plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2830. In deze woonplaats kan je vaak tegen een gunstig tarief deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent tarieven.