Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heindonk

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Heindonk? Met behulp van onze website tref je probleemloos alle grote energie aanbieders als o.a. Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Heindonk de beste deal heeft! Ook bekijk je via onze vergelijker handige info over thema’s als de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Tevens verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Willebroek
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Heindonk?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Heindonk. Dit loopt van Poweo tot aanbieders zoals Ecopower, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 kun je kiezen uit circa 40 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heindonk is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Heindonk, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door middel van keuzes in onze vergelijker ontdek je eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Heindonk

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Heindonk betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Willebroek wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Informatie over Heindonk

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Willebroek
 • Populair merk: Remeha
 • Aandeel groen: 29,50%
 • Postcode: 2830
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1840 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-heindonk

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Heindonk ligt dit gemiddeld op 1440 m3 en 3420 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle pakketten tref jij voorwaarden aangaande soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Heindonk, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be + www.trevion.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Heindonk


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €285 korting realiseren. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaaradvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Heindonk. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Heindonk. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Ebem. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Heindonk vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Heindonk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Heindonk

Bijna alle energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Heindonk. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Heindonk vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Willebroek zien we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2830. In deze regio kan je soms met financiële bonussen deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie tarieven.