Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blaasveld

Snel energie vergelijken in Blaasveld? Geholpen door energiehunter.be tref je supersnel alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Blaasveld voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je via onze vergelijker belangrijke informatie over onderwerpen zoals wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Tevens vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Willebroek
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 425,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Blaasveld?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Blaasveld. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag zijn het zo’n 35 providers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blaasveld is voor jouw verbruik? Vul gelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energietarievenvergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Blaasveld, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter bekijkt men eenvoudig een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Blaasveld

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Online account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Blaasveld heet Pbe Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Willebroek is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Blaasveld

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Willebroek
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 29,40%
 • Postcodegebied: 2830
 • Mazout verbruik: 1830 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh

Plaatsen in deze regio

energie-vergelijken-blaasveld

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Blaasveld ligt dat gemiddeld op circa 1435 m3 en 3415 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Bij elk abonnement check je informatie over type energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Blaasveld, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Onder andere www.octaplus.be of www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Blaasveld


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €340 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Blaasveld. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Blaasveld. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt jouw nieuwe gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste maatschappij. Zoals Luminus, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Blaasveld vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Blaasveld en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Blaasveld

Het gros van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Blaasveld. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Blaasveld vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Willebroek bestaan er verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2830. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz contract.