Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Muizen

Op je gemak energie vergelijken in Muizen? Aan de hand van onze vergelijker tref je gemakkelijk alle interessante maatschappijen. Voorbeelden zijn OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Muizen prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld stroomtarieven en info over duurzame energie. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mechelen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 385,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Muizen?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Muizen. Dit varieert van Antargaz tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Muizen voor jou is? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Muizen, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker detecteer je moeiteloos een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Muizen

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Muizen is Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Mechelen is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Muizen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Mechelen
 • CV ketel: De Dietrich
 • Aandeel groen: 29,20%
 • Postcode: 2812
 • Mazout verbruik: 1810 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-muizen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Muizen is dat gemiddeld 1425 m3 en 3405 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk pakket zoek je info met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Muizen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende leverancier tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de leverancier. Denk aan www.energie2030.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Muizen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €375 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Muizen. Zodoende is de besparing het grootst. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Muizen. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt de aanstaande energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare partij. Zoals Eneco, Lampiris en ook Aspiravi. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website check je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Muizen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Muizen en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Muizen

Bijna alle maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Muizen. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Muizen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Mechelen zien we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2812. Als inwoner van deze plaats kan je soms met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Elegant contract.