Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mechelen

Gemakkelijk energie vergelijken in Mechelen? Dankzij onze website doorzoek je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Mechelen de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je op deze pagina waardevolle informatie over zaken zoals verschillende gasregio’s en alternatieven voor de CV-ketel. Verder vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mechelen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende bedrijven in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 425,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mechelen?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mechelen. Dit loopt van Eneco tot een speler als Mega, de keuze is enorm. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mechelen is in maart 2024? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze tarievencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Mechelen, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de energievergelijker ontdek jij simpel en snel een product dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mechelen

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Mechelen heet Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Mechelen is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Mechelen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Mechelen
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel duurzaam: 0,341%
 • Postcodegebied: 2800
 • Mazout: 1600 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-mechelen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Mechelen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 en 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Inzake contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Gewoonlijk loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende energieleveranciers. Bij elk contract zie jij details m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mechelen, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante korting gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.luminus.be + www.eneco.be. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Mechelen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €290 winst geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna tref je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaartip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Mechelen. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Mechelen. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert jouw toekomstige gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe maatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Watz. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mechelen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mechelen en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mechelen

Een groot deel van de leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Mechelen. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Mechelen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Mechelen bestaan er meerdere plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2800. In de regio kan je wellicht vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Mega.


Alle plaatsen in deze gemeente