Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schelle

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Schelle? Via energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle bekende bedrijven zoals Engie en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Schelle de beste deal heeft! Daarnaast verzamel je op deze pagina praktische info over thema’s als bijv. het ideale overstapmoment en variabele of vaste tarieven. Daarbij komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Schelle
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 305,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Schelle?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Schelle. Dat loopt uiteen van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 35 providers. Zij werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schelle is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via de energievergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Schelle, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door middel van selecties in de vergelijkingstool achterhaalt men gemakkelijk een abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Schelle

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Schelle betreft Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Schelle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Schelle

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Schelle
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene energie: 0,337%
 • Hoofdpostcode: 2627
 • Gem. mazout: 1560 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-schelle

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Schelle ligt dat gemiddeld op circa 1570 m3 & 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het gunstiger om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle populaire leveranciers en contracten. Van elk pakket zie je data over type energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Schelle, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte kortingsactie gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijv. www.lampiris.be of www.poweo.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Schelle


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €295 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Schelle. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Schelle. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt de gekozen energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Essent en Watz. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Schelle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Schelle en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Schelle

Veel organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Schelle. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Schelle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Schelle zijn er allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2627. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent.