Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nijlen

Eenvoudig energie vergelijken in Nijlen? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle interessante leveranciers als Engie & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Nijlen voor jou de beste prijs heeft. Ook check je via onze vergelijker nuttige info info over topics als onderwerpenen salderen. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nijlen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Nijlen?

We zien best veel energieleveranciers actief in Nijlen. Dit loopt van Engie tot aanbieders zoals OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Iveka. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nijlen voor jou is? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energiehunter achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Nijlen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de energievergelijker zoekt men probleemloos een overeenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nijlen

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Nijlen betreft Iveka. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Nijlen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Nijlen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Nijlen
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene stroom: 0,332%
 • Postcodegebied: 2560
 • Mazout consumptie: 1510 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh

Steden in de omgeving

energie-vergelijken-nijlen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Nijlen is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 + 3395 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze details werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het verstandig om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders van energie. Van alle contracten lees je informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Nijlen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieder tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be of www.belpower.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nijlen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €305 rendement bieden. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Nijlen. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Nijlen. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste aanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE en ook Aspiravi. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nijlen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Nijlen en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Nijlen

Tal van aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Nijlen. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Nijlen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Nijlen zien we allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2560. In deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Comfort Energy prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente