Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kessel

Op je gemak energie vergelijken in Kessel? Middels onze website vergelijk je eenvoudig alle erkende maatschappijen zoals Luminus & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Kessel prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over onderwerpen als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Bovendien vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nijlen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Kessel?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Kessel. Dat gaat van Engie tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kessel voor jou is? Geef moeiteloos de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij de energiehunter vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kessel, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig een contract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Kessel

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Handige website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Kessel betreft Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Nijlen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Kessel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Nijlen
 • CV ketel: Oertli
 • Groene energie: 28,20%
 • Postcode: 2560
 • Mazout verbruik: 1710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-kessel

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Kessel is het gemiddelde verbruik ong. 1580 m3 & 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Aangaande prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Meestal is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij elk abonnement check jij info als herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kessel, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de maatschappij. Denk aan www.octaplus.be of www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Kessel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €395 bonus betekenen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Kessel. Zodanig ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Kessel. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert de geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Energy People. Tevens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Kessel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kessel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Kessel

Het gros van de aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Kessel. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Kessel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Nijlen kennen we allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2560. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz.